Toimituskulut alkaen 8,90 €
Toimituskulut alkaen 8,90 €

Näin käytät Vintage Paint tuotteita

Vintage Paint on luonnollinen, myrkytön ja lähes hajuton kalkkimaali, joka on heti käyttövalmiina, peittää pehmeästi ja levittyy helposti. Vintage Paint -kalkkimaalit tarttuvat lähes mihin pintaan vain. Voit maalata huonekalut, kehykset, kukkaruukut, hyllyt, seinät, koriste-esineet ja askarteluideasi. Vintage Paint -kalkkimaali on hyväksytty lasten huonekaluihin, värejä voi sekoittaa ja se sopii sisälle ja ulos.

Ei sisällä ammoniakkia tai lyijyä eikä eläinperäisiä ainesosia, sopii siis vegaaneille.

Yleensä pintaa ei tarvitse esikäsitellä eli säästät työlään hionta- ja puhdistusvaiheen. Pieni hionta ennen maalaamista parantaa kuitenkin maalin kestävyyttä etenkin käyttökalusteiden kohdalla. Maali jättää kauniin mattamaisen pinnan kuten vanhoilla huonekaluilla. Petsatut sekä tammi- ja mäntykalusteet on hyvä ensin pohjustaa  Primer & Sealer -pohjustusaineella. Pohjustusaine estää kalkkimaalin värjäytymistä kellertäväksi tai pinkiksi. Värjäytyminen johtuu käsittelemättömän puun hapoista sekä petsissä olevista pigmenteistä, jotka imeytyvät kalkkimaaliin hyvin herkästi. Muovittomuudesta ja myrkyttömyydestä johtuen, maaliin ei tule kuivuttuaan suojaava kalvoa lainkaan, joten suosittelemme aina pinnan sulkemista Vintage Paint -mehiläisvahalla tai Vintage Paint -mattalakalla. Lakka antaa vahvemman suojan ja sitä suosittelemme esimerkiksi ruokapöydän pintaan. Pienemmät työt, kuten peilin tai taulun kehykset eivät välttämättä kaipaa pinnan sulkemista.

Maalia ei tarvitse ohentaa. Jos kuitenkin haluat nopeasti levittyvää maalia, lisää maaliin hiukan vettä. Maalista voi tehdä myös paksumpaa jättämällä maalipurkki auki useammaksi päiväksi.

Vintage Paint -kalkkimaalin käyttö: Sekoita maali aina hyvin, koska pigmentit ovat voineet sakkautua maalipurkin pohjalle. Levitä ensimmäinen kerros ja anna kuivua vähintään puoli tuntia. Levitä toinen kerros tarvittaessa. Anna kuivua vähintään puoli tuntia. Jos maalikerros ei tartu materiaaliin ensimmäisellä kerroksella kunnolla, sulkee yleensä jo toinen maalikerros pinnan. Maalipinnan levitykseen sopivat pensseli, tela ja sieni.

Iso 700 ml:n maalipurkki riittää esimerkiksi lipaston maalaamiseen eli noin 7-10 neliön alalle. Avattu maali säilyy hyvin suljettuna huoneenlämmössä useita viikkoja.

Vintage Paint -mehiläisvahan käyttö: Levitä kuivalle maalatulle pinnalle säämiskällä, superlonin palalla tai pensselillä. Värivahoja voit käyttää efektien tekemiseen joko värittömän vahan päälle tai suoraan maalipintaan – tällöin väri tarttuu voimakkaammin. Mehiläisvaha sopii myös suojaamaan käsittelemättömiä puisia pintoja. Anna kuivua vuorokauden ennen kalusteen käyttöönottoa. Vaha säilyy hyvin suljettuna huoneenlämmössä.

Vintage Paint -mattalakan käyttö: Sekoita lakka hyvin ennen käyttöä. Levitä lakka kuivalle maalatulle pinnalle pensselillä hitain ja rauhallisin vedoin, näin vältyt ilmakuplilta pinnassa. Anna kuivua vuorokauden ennen kalusteen käyttöönottoa. Lakka säilyy hyvin suljettuna huoneenlämmössä.